Başkan Sekmen'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, cumhuriyetin banisi ve bağımsızlık mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yılında milletçe saygı ve özlemle anıldığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliği etrafında kenetlenen kahraman milletin kendisine vurulmak istenilen esaret zincirlerini parçalamakla kalmadığını ve çağdaş bir devletin gereklerine kavuştuğunu aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Kahraman milletimizle birlikte yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsüyle dünya liderleri arasında seçkin bir yer edinmiştir. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma konusunda hedeflerine azim ve kararlılıkla yürümektedir. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum."

Kaynak: AA