Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 80. Yılı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ile Belediye Başkanı Nihat Can, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali, Büyükakın mesajında, hayatını ülkesine ve milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle, bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik ettiğini kaydetti.

Büyükakın, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

''Bizlere düşen en büyük görev, fikir ve başarıları ile yalnızca bize değil, dünya milletlerine de örnek olan Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere onun fikirlerini aktarmak olacaktır. Aramızdan ayrılışının 80. yılında bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.''

- Başkan Can'ın mesajı

Belediye Başkanı Can da Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve millet iradesine dayanan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnet andıklarını belirtti.

Can, mesajında, şunları ifade etti:

''Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, ilke ve inkılaplarıyla her zaman hatırda tutuyoruz. Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün, daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir. Bizler, Atatürk'ün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesile taşıyacağız.''

Kaynak: AA