'Vefatının 60. Yılında Yahya Kemal Beyatlı' Programı Yapıldı

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Yahya Kemal Beyatlı'nın Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği bir insan olduğunu belirterek, her gencin potansiyel birer Yahya Kemal Beyatlı olduğunu söyledi.



Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün Sakarya Üniversitesinde bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında "Vefatı'nın 60. Yılında Eve Dönen Adam Yahya Kemal Beyatlı" programı sona erdi.

Edirne Valiliği ev sahipliğinde iki gün süren programda lise ve üniversite öğrencilerine, Yahya Kemal Beyatlı değişik yönleriyle ele alınarak anlatıldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programda, Anadolu Mektebi Projesi'nin heyecan verici ve memleket adına faydalı bir proje olduğunu belirterek, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Mektebinin Yahya Kemal Beyatlı'yı, Edirne'de Edirnelilerle paylaşmasının çok anlamlı bulduğunu belirten Canalp, şöyle konuştu:

"Yahya Kemal Beyatlı bu coğrafyanın insanı. Balkan coğrafyasının büyüttüğü, milletimiz adına, geleceğe ümit vaat eden eserler ortaya koyuyor. Bireyler olarak hepimiz esas itibarıyla içerisinde yaşamış olduğumuz coğrafyanın, içerisinde yeşermiş olduğumuz kültürün ve medeniyetin birer ürünleriyiz. Bizler hepimiz, bu kültür ve medeniyetin ve içerisinde yaşadığımız coğrafyanın bir sonucu olarak ortaya çıkıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı bu coğrafyanın yetiştirdiği bir insandır. Sevgili gençler, sizler de Balkan coğrafyasının, Rumeli coğrafyasının birer ürünüsünüz. Potansiyel olarak her biriniz birer Yahya Kemal Beyatlı'sınız. Geleceğin Yahya Kemal Beyatlılarına buradan hitabet şansı bulduğum için kendimi çok mutlu ve bahtiyar hissediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise bugün burada, bu kapanış programıyla vefatının 60. yılında, büyük şair Yahya Kemal Beyatlı'yı Edirne'de andıklarını aktardı.

Güçlü, 2 gün boyunca süren program hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA