Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri KTTO Heyetini Kabul Etti

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz'i ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri KTTO Heyetini Kabul Etti
Büyükelçi Başçeri, kabulde yaptığı konuşmada, KTTO Başkanı Deniz ve yönetim kurulunun, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KTTO'nun mevcudiyetiyle Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesindeki önemine işaret etti.

KTTO'nun açıklamalarının Kıbrıs Türk halkı açısından ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Büyükelçi Başçeri, ticaret odası ile mevcut problemlerin aşılması için fikirler üretmeye çalışacaklarını dile getirdi.

KTTO Başkanı Deniz de Büyükelçi Başçeri'ye yeni görevinde başarılar dileyerek, "Üstlendiği bu önemli görevde Kıbrıs Türk halkının bir dostu olarak sorunlarımızı en az bizim kadar önem vererek üstleneceğinizi biliyoruz. Sizin başarılarınız bizim başarılarımız olacaktır." şeklinde konuştu.

Ana vatan Türkiye'nin tarih boyunca Kıbrıs Türk halkının en büyük destekçisi olduğunu dile getiren Deniz, "Kıbrıs adası üzerinde Kıbrıs Türk halkı diye bir halk varsa bunun Türkiye'nin sayesinde olduğu net bir şekilde görülmektedir." dedi.

Kaynak: AA