Sakarya'daki FETÖ/PDY Davasında Karar

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan 3 sanıktan 2'si, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı, biri beraat etti.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 sanıktan 2'si, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı, bir sanığın beraatına karar verildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar B.Y, Z.A. ve İ.Y. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar ettiklerini söyledi.

Esas hakkındaki savunmasını yapan sanık Z.A, suçlamaları ve mütalaayı kabul etmediğini belirterek, "Örgütle hiçbir ilgim yoktur. Örgüt üyesi olmam mümkün değildir. Sakarya Köyleri Kültür, Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nden 3 kez geldiler, üye olmam için ısrar ettiler. Üçüncü geldiklerinde üye oldum ama aidat yatırmadım. Komisyon ücretinden dolayı Bank Asya pos cihazını kullandım. Gizli tanık ifadelerini kabul etmiyorum, mağdurum, suçsuzum, beraatımı talep ediyorum." dedi.

Tutuksuz sanık B.Y. de suçlamaları ve mütalaayı kabul etmediğini ifade ederek, "En uygun fiyatı verdiği için çocuğumu Fatih Kolejine verdim. Sakarya Köyleri Kültür, Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nden geldiler, üye olmamı istediler, bir kez aidat verdim, sonra vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuksuz sanık İ.Y. de savcının kendisi hakkında beraat şeklinde verdiği mütalaaya karşı diyecek bir şeyinin olmadığını belirterek, beraatını istedi.

Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, beraatlarını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm sanıkların "anayasayı ihlal" suçundan yeterli delil elde edilemediğinden beraatlarına hükmetti.

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Z.A. ve B.Y'yi 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanık İ.Y'nin aynı suçtan beraatına karar verdi.

Cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada tüm sanıkların "anayasayı ihlal" suçundan yeterli delil elde edilemediğinden beraatlarına karar verilmesini istemişti.

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Z.A. ve B.Y. için 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteyen cumhuriyet savcısı, İ.Y'nin aynı suçtan beraatını talep etmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 3 sanık hakkında "anayasayı ihlal suçundan" birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Kaynak: AA