'Maraton İstanbul Fuarı'

Ata sporları ve espor etkinliklerinin bir arada sunulduğu fuar, 10 Kasım'a kadar Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen "Maraton İstanbul Fuarı", geleneksel ve modern sporları bir araya getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre fuar, "Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul" sloganıyla 11 kasımda düzenlenecek 40. Vodafone İstanbul Maratonu öncesi ziyaretçilerini bekliyor.

"Gelenekten Geleceğe Spor" temasıyla ata sporlarına tekrar hayat veren Dünya Etnospor Konfederasyonu etkinlikleri ile dijital çağın getirisi e-spor etkinliklerinin bir araya getirildiği fuar, 10 Kasım'a kadar Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde devam edecek.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla bugün açılan spor fuarında, ünlü spor markaları, spor federasyonları, yerli ve yabancı maratonlar, master kulüpler ile sivil toplum kuruluşları yer alıyor.

Milletlere mal olmuş oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması adına Maraton ve Spor Fuarı katılımcılarına Kuşak Güreşi, Mas Güreşi, Mangala ve Aşık Oyunu gibi kategorilerde de birebir uygulamalı eğitimler veriliyor.

Katılımcılar, teknoloji alanlarında çeşitli WR destekli oyun simülasyonları, drone yarışları, drone simülatörü, zayıflama ve spor aletlerinde yeni teknoloji ve trendleri deneme imkanı buluyor.

"Türkiye'nin En Spor Fuarı" etkinlikleri içerisinde Drone Kodlama Eğitimleri, 3 Boyutlu Tasarım, 3D Kalemle Yetenek Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi ve Tasarım Yarışmaları da ücretsiz yapılıyor.
Kaynak: AA