Kadıköy'deki Silahlı Kavgaya Dava

Kavgaya ilişkin 3 şüpheli hakkında dava açıldı.

Kadıköy'deki silahlı kavgaya ilişkin, aralarında eşine baktığını iddia ettiği kişiye baltayla saldıran şüphelinin de bulunduğu 3 zanlı hakkında dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli A.Ç'nin Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kurbağalıdere Caddesi'nde iş yeri sahibi olduğu, babası olan müşteki şüpheli N.Ç'nin de buranın önünde sık sık oturduğu anlatıldı.

İddianamede, söz konusu iş yerinin karşısında oturan müşteki şüpheli E.B'nin, evinin balkonuna çıkarak, eşinin sürekli kendisine baktığını söylediği N.Ç ile tartıştığı belirtildi. İddianamede, daha sonra E.B'nin eline aldığı balta ile yanına gittiği N.Ç'yi darbettiği anlatıldı.

İddianamede, babasının yerde darbedildiğini gören şüpheli A.Ç'nin ise ruhsatsız tabancası ile E.B'ye ateş ettiği aktarıldı.

Polis ekiplerince olaya müdahale edildiği belirtilen iddianamede, kavgada E.B ile N.Ç'nin yaralandığı anlatıldı.

İddianamede, bu kapsamda, şüpheli A.Ç'nin "yaralama", "silahlı tehdit", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma", "tehdit" suçlarından 4 yıl 6 aydan 12 yıl 6 aya kadar cezalandırılması talep edildi.

Müşteki şüpheli N.Ç'nin ise "cinsel taciz" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer müşteki şüpheli E.B. hakkında da "basit yaralama", "silahla tehdit", "tehdit" suçlarından 2 yıl 6 aydan 6 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame gönderildiği Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kadıköy Hasanpaşa Uzunçayır Caddesi'nde 14 Ağustos'ta evinin balkonunda eşiyle oturan E.B, caddenin karşısında iş yeri bulunan N.Ç. ile eşine baktığı gerekçesiyle tartışmıştı. Evinden çıkarak baltayla döviz bürosuna giden E.B, N.Ç'nin oğlu A.Ç. tarafından silahla vurulmuştu.
Kaynak: AA