Hatay'da Sporda Yetenekli Çocuklar Belirlenecek

Hatay'da spor branşlarında gelecek vadeden çocukların belirlenerek yönlendirilmesi amacıyla ilkokul 3. sınıf düzeyindeki çocuklar taramadan geçirilecek.

Hatay'da Sporda Yetenekli Çocuklar Belirlenecek
Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Hatay'da tarama çalışması başlatıldı.

İlkokul 3. sınıf düzeyindeki çocuklara yönelik il genelinde yapılacak taramada, çocukların boy, kilo, kavrama kuvveti, çeviklik, esneklik, oturma ve kulaç uzunlukları ölçülecek ve 20 metre sürat, dikey sıçrama ve geriye doğru sağlık topu atma testleri gerçekleştirilecek.

Projenin Hatay Bölge Koordinatörü Tülin Şahin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin taramaya ancak veli izin belgesiyle kabul edildiklerini belirtti.

İl genelinde 33 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Bulut, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizi veli izin belgeleri ile salonumuza davet ediyoruz. İlk olarak salona gelen öğrencilerimize barkod sistemimizi uygulanıyor. Öğrencimizin kaydını alıp sırtlarına barkodları yapıştırıyoruz. Ardından boy kilo, kavrama kuvveti, çeviklik, esneklik, oturma ve kulaç uzunluğu ölçümleri ile 20 metre sürat testi, dikey sıçrama testi ve geriye doğru sağlık topu atma gibi testlerden geçiriyoruz. Bu testlerin ardından tüm bilgilerimiz barkod sistemi ile tabletlere okutuluyor ve direk bakanlığın havuzuna düşüyor. Biz hiçbir şekilde kayıt altına almıyoruz. Tüm bilgi ve birikimler direk olarak bakanlığımıza ulaşmış oluyor."

Bulut, yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen öğrencileri salonlara çağırıp antrenmanlara davet edeceklerini, 18 aylık temel eğitim programından sonra ise ilk etapta seminerlere, ardından da sportif eğitim merkezlerine yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA