Hak-İş İle Kuveyt Kamu Çalışanları Federasyonu İşbirliği Yaptı

Hakİş Genel Başkanı Mahmut Arslan: 'Kuveyt'teki sendikalarla ilişkilerimizi arttırıyoruz. Çünkü iki kardeş halkın ve ülkenin birlikte yapabileceği çok şey olduğuna inanıyoruz'

Hak-İş Konfederasyonu ile Kuveyt Kamu Çalışanları Federasyonu arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyona bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası ile Kuveyt Kamu Çalışanları Federasyonu'na bağlı Sağlık Hizmetleri Sendikası arasında yapılan anlaşma dolayısıyla Türkiye'ye gelen Kuveytli sendika yöneticilerini Hak-İş Genel Merkezi'nde kabul etti. Ziyarette, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Arslan, ekim ayında Kuveyt İletişim Çalışanları Sendikası ile Öz İletişim-İş Sendikası arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatarak, "Öz Sağlık-İş Sendikamız ile Kuveyt Sağlık Hizmetleri Sendikası arasında da ikili işbirliği anlaşması imzalanmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız ikili işbirliği anlaşmalarıyla Kuveyt'teki sendikalarla ilişkilerimizi arttırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Arslan, imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının her iki sendika için de faydalı ve olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Kuveyt Emirliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tarih boyunca olumlu bir çizgide ilerlediğini anlatan Arslan, "Kuveyt Emirliği ile Türkiye arasında köklü ilişkiler mevcuttur. Özellikle Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i işgal etmesine karşı Türkiye ciddi bir tavır almış, işgalin sona ermesi için çaba sarf etmiştir. Körfez'de sendikal hareketin en köklü olduğu ülke Kuveyt'tir. Kuveyt'teki sendikalarla ilişkilerimizi arttırıyoruz. Çünkü iki kardeş halkın ve ülkenin birlikte yapabileceği çok şey olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA