Eşini Bıçakla Öldüren Sanığın Yargılandığı Dava

Bahçelievler'deki evlerinde eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bahçelievler'deki evlerinde eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Kenan Demirdağ'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Demirdağ, tarafların avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve Alime Demirdağ'ın köylüsü olduğunu ifade eden Tuba Karakuş, öldürme olayını görmediğini, maktul ile tatil dönüşü aynı otobüste olduklarını söyledi.

Otobüsteyken Alime Demirdağ'ın sürekli telefonla görüştüğünü belirten Karakuş, şöyle konuştu:

"Alime, telefondaki kişiye 'Meşgulsem arama' diyordu. Telefonda arayanın sanık olduğunu öğrendim. Otobüsten indiğimizde sanık otogardaydı. Alime Demirdağ'ı aldı, tartışarak gidiyorlardı. Aynı metrodan indikten sonra Kenan Demirdağ arkamdan geldi. Kenan bana 'O elindeki telefonu cebine sok yoksa sen de zararlı çıkarsın.' dedi. Ben eve gittim. Evdeyken babam aradı, 'Evden dışarı çıkma, birlikte geldiğiniz Alime ölmüş.' dedi."

Diğer tanık Cennet Karakoyun da maktul Alime Demirdağ'ın teyzesi olduğunu, çiftin geçimsizliklerinin 4-5 sene önce başladığını ifade etti.

Alime'nin işe gittiği bir gün çocuğunu kendisine bıraktığını dile getiren Karakoyun, Kenan Demirdağ'ın elinde içki şişesiyle, sarhoş bir vaziyette evlerine geldiğini, çocuğunu sakladığını iddia ederek kendilerini tehdit ettiğini savundu.

Karakoyun, Alime Demirdağ ile yaptığı bir konuşmayı konuşmayı şöyle anlattı:

"Alime bana 'Her gün ölmektense bir gün ölmek daha iyidir' dedi. 'Beni tehdit ediyor, işten gelince her gün bana işkence yapıyor, sürekli bana sen kiminle birlikte oldun, kiminle konuşuyorsun diyor’ dedi. Alime, 'Beni öldürmeye kalkıştı, fare zehri içirdi, içmiş gibi yaptım yutmadım. Belgrad Ormanı'na öldürmek için götürdü, elinden kaçtım. 'Önce sana evlat acısı yaşatacağım, sonra da seni öldüreceğim' diye konuştu. 'Kızım için sığınma evinden çıktım tekrar onun için gireceğim' diyordu."

Söz alan sanık Kenan Demirdağ ise tanık beyanlarını kabul etmediğini, tanıkların yalan söylediğini, kızının kendisine gösterilmediğini savundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyanın mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktul Alime Demirdağ'ın eşi Kenan Demirdağ ile tartıştıktan sonra memleketi Balıkesir'e gittiği, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 2 Eylül'de İstanbul'a döndüğü belirtiliyor.

Kenan Demirdağ'ın otogarda karşıladığı eşiyle Bahçelievler'deki evlerine gittikleri anlatılan iddianamede, aile içi meseleler yüzünden çıkan tartışma sonucunda Kenan Demirdağ'ın eşinin, boyun ve bel arasında kalan bölgesini birden fazla kez bıçakladığı aktarılıyor.

İddianamede, sanığın eşini bu şekilde evde bırakıp Bakırköy Adliyesi'ne giderek polis noktasına teslim olduğu ifade ediliyor.

Olayda kullanılan bıçağın biçimi, özellikleri ve hedef alınan bölgenin hayati olması, birden fazla yara oluşturması ve delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu sanığın eyleminin öldürmeye yönelik olduğu belirtilen iddianamede, Kenan Demirdağ'ın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA