Denizdeki Havalimanını 3 Milyonu Aşkın Yolcu Kullandı

OrduGiresun Havalimanı açıldığı günden bu yana 3 milyonu aşkın kişiye hizmet verdi.

Denizdeki Havalimanını 3 Milyonu Aşkın Yolcu Kullandı
Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı günden itibaren 3 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verdi.

Gülyalı ilçesinde temeli 2011'de atılan ve 22 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı, daha önce çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak durumunda kalan yöre halkına ulaşımda büyük kolaylık sağladı.

Talebin her geçen gün arttığı havalimanı, açıldığı günden bu yana iki kentte turizmin gelişmesinde önemli rol üstlendi.

AA muhabirinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı 2015 yılı mayıs ayından yıl sonuna kadar olan sürede 222 bin 936 yolcuya hizmet verdi.

2016 yılında havalimanından yararlanan yolcu sayısı 796 bin 188 olarak gerçekleşirken, bu rakam 2017 yılında 1 milyon 187 bin 786'ya yükseldi. 2018 yılı ocak-ekim ayları arasında 912 bin 190 yolcu yararlandığı havalimanından açıldığı günden bu yana yararlanan yolcu sayısı 3 milyon 119 bin 100 olarak gerçekleşti.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise 36 milyon taş dökülerek inşa edilen havalimanını kullanan yolcu sayısının sürekli arttığına dikkati çekerek, "Şimdiye kadar bu havalimanından faydalanan yolcu sayısı 3 milyonu aştı. Böyle bir yatırımla ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

Gündoğdu, havalimanının açıldığı günden bu yana hem Ordu hem de Giresun halkına büyük kolaylık sunduğunu dile getirerek, "Bunun yanı sıra bu havalimanın faaliyete geçmesiyle bölge turizmi canlandı." diye konuştu.

Milletvekili Gündoğdu, havalimanının kısa süre içerisinde bölgenin kaderini değiştirdiğine dikkati çekerek, "İki ilin 50 yıllık hayalinin gerçekleşmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA