Ata'ya Saygı İçin Pedal Çeviriyorlar

Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi'nin 11 üyesi, "Atamızın Yolundayız" sloganıyla bisikletleri ile çıktıkları Aydın'dan sonra Sandıklı ilçesine ulaştı.

Ata'ya Saygı İçin Pedal Çeviriyorlar
10 Kasım Haftası nedeniyle "Atamızın Yolundayız" diyerek pedal çeviren bisikletliler 10 Kasım günü Anıtkabir'e ulaşmayı hedefliyor.

Sandıklı ilçesine gelen grup ilçede 1 gün konakladıktan sonra sabah saatlerinde tekrar yola çıktı.

Bu yıl 5'inci kez bisiklet ile Anıtkabire gitmek için yola çıktıklarını belirten Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Hümeyra Yıkılmaz, "Türkiye Bisikletliler Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Atamızın Yolundayız' etkinliğine biz de Aydın'dan katılıyoruz." dedi.

- 160 kilometre pedal çevirdiler

Yıkılmaz, şöyle devam etti:

"İlk etabımız Aydın-Denizli, ikinci etabımızda Denizli-Sandıklıydı. Dün 160 kilometre yol giderek ciddi rampalar çıkarak, Sandıklı ilçesine ulaştık. Bugün ki hedefimizde Emirdağ'a ulaşmak ve orada konaklamak. Sonrada oradan Polatlı'ya geçeceğiz. 10 Kasım sabahıda Polatlı'dan öğle saatlerinde Ankara'ya ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen bisikletli arkadaşlarımızla Ankara'da belirli bir noktada toplanıp şehir düşü atarak Anıtkabir'e geçeceğiz. Oradaki programlar ve törenlerden sonra dönüş yapacağız. Bizim için hem zorlu, hem çok anlamlı, hem gurur verici hem de heyecanlı bir yolculuk."

Daha sonra grup üyeleri Emirdağ'a ulaşmak üzere yeniden yola çıktı.

Kaynak: AA