'Ata'mızın Yolundayız' Bisiklet Turu

Ataşehir Belediyesi ve Bisikletliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Ata'mızın Yolundayız" bisiklet turu kapsamında pedal çeviren bisikletliler Düzce'ye ulaştı.

'Ata'mızın Yolundayız' Bisiklet Turu
Bisikletliler Derneği tarafından her yıl düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan yola çıkan yaklaşık 30 bisikletli, 10 Kasım'da Anıtkabir'e ziyarette bulunacak.

Bisikletliler Derneği Başkan Yardımcısı Mert Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisiyle pedal çevirdiklerini söyledi.

Kendilerini gören herkesin olumlu tepki verdiğini kaydeden Atalay, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan yola çıktık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine, Ankara'ya gidiyoruz. Bisikletliler Derneği olarak bu yıl 11. turumuz bu. 1920'lerde ülkemiz kurulurken, Türkiye'nin her yerinden at sırtında Ankara'ya giden atalarımız gibi biz de demir atlarımızla Anıtkabir'e pedal çeviriyoruz. Onların çektiği acıları, zahmetleri hatırlatmaya çalışıyoruz."

Ataşehir'den yola çıktıklarını anlatan Atalay, "İstanbul-Sakarya etabını tamamladıklarını ifade ederek "Düzce-Bolu etabını bugün tamamlayacağız. Daha sonra Kızılcahamam-Anıtkabir etabını geçerek Ata'mıza gideceğiz." diye konuştu.

Servet Ünal Demirel ise derneğin her yıl düzenlediği etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Gün sonunda Bolu'da olacaklarını kaydeden Demirel, "Yarın sabah Bolu-Kızılcahamam etabını geçeceğiz. 10 Kasım sabahı da Kızılcahamam'dan Ankara'ya gideceğiz. Bizi görenler genelde yarış zannediyor ama pankartları okuyan ne olduğunu anlıyor, tepkiler güzel." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA