Sivas'tan Kısa Kısa

Zara Ziraat Odası Başkanlığı, kasım ayı meclis toplantısını Korkut köyünde gerçekleştirdi.

Korkut köyü konağında vatandaşlarla bir araya gelen oda meclis üyeleri, çiftçilerin sorun ve beklentilerini dinledi.

Ziraat Oda Başkanı Zeki Şimşek, "Küçükbaş hayvancılığın yeniden canlandırılması, Korkut köyümüzün eski haline kavuşturulması için özel bir çalışma gerçekleştirilmelidir. Korkut köyü, nüfusu çok olan tek köyümüz. İnsanlarımızın köylerini terk etmemiş olması bir avantajdır, desteklenmelidir." dedi.

Köy muhtarı Tacettin Kınacı ise "Köylülerimizin birçok konuda talepleri var ancak öncelikli olarak istedikleri ve üzerinde hem fikir oldukları konu sosyal güvencedir. Köyde duranların, çiftçilik yapanların tarım Bağkur'larının devlet tarafından yatırılmasıdır." diye konuştu.

Sulama kanallarının bakımının yapılması gerektiğini de ifade eden Kınacı, bir an önce çiftçinin bu sıkıntısının giderilmesini talep etti.

- Ulaş

Ulaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahit Gül, Ulaş Anaokulu'na ziyarette bulundu.

Ziyarette, okulun müdürü Burak Şahinarslan'dan okulun faaliyetleri hakkında bilgiler alan Gül, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Mücahit Gül, okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, "Ulaş Anaokulu'nda yapılan eğitim öğretim faaliyetlerinin amacı,çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamaktır." dedi.

Şahinarslan ise Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliği içinde bahçedüzenlemesi yapılacağını, oyun alanları ve hayvan barınağı gibi sosyal alanlar oluşturulacağını söyledi.

Kaynak: AA