Emekli Çift Zeytin Yağı Üretmek İçin Üniversite Okuyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde emekli bir çift, zeytin yağı üretmek için üniversiteye başladı.

Emekli Çift Zeytin Yağı Üretmek İçin Üniversite Okuyor
Kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretebilmek için bu güne kadar çeşitli kurslara katıldıklarını ifade eden Gülay Öner (53) ve Hünkar Savaş Öner (54) en iyi eğitimi alabilmek için Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programına kayıt yaptırdı.

Okumanın yaşı olmadığına değinen Gülay Öner, “Biz ailece zeytin ve zeytin yağını severek tüketiyoruz. Uzun yıllardan bu yana evimizin vazgeçilmezlerinden. Sonra işin kalitesi boyutu devreye girince dedik ki ne yapabiliriz? Mücahit hocamızın geçmiş tarihlerde eğitimler verdiğini gördük. İlk olarak 2017 yılında o eğitime katıldık. Çok keyifli bir eğitim geçirdik. Zeytin yağı ile ilgili aslında renginden ve akışkan olduğundan başka çok fazla bir şey bilmediğimizi gördük. Orada eğitimde öğrendiklerimiz bizim için çok kıymetliydi ama hala yetersiz olduğunu görünce bir şevk ile üniversite sınavına girdik. İkimiz de tek bir bölüm olarak burayı yazdık. Sınava girdik kazandık ve buraya geldik” şeklinde konuştu.

Hünkar Savaş Öner ise, “Biz zaten ilk üniversiteyi de beraber okumuştuk. Burada doktora yapıyormuş gibi olduk. İkinci kez birlikte üniversite okuyoruz. Çok keyifli. Birbirimizi anlıyoruz. Birlikte hareket edebiliyoruz. Aynı dili konuşabiliyoruz. Aynı programa uymaya çalışıyoruz. O yüzden çok keyifli oluyor. Bizim gibi genç karı kocalara şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.

Hünkar Savaş Öner, tarımda üretim yapmak isteyenlerin mutlaka eğitim alması gerektiğini ifade ederek, “Zeytin yağı konusunda herkesin bir fikri var ama bilgi kısmı eksik. Biz de önce bilgi kazanalım, sonra bir fikrimiz olsun düşüncesiyle bu yola çıktık” diye konuştu.

Kaynak: İHA