Niagara Falls İle Mezitli 'Kardeş Şehir' Oluyor

Kanada’nın Niagara Falls Belediyesi ile Mezitli Belediyesi’ni, kardeş şehir olma heyecanı sardı.

Belediye meclisinden bu konuda karar çıkartan Belediye Başkanı Jim Diodati, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyelerinin ve İçelli işadamlarının katılacağı bir imza töreni için hazırlıklara başlandığını ifade etti.

Niagara Falls Belediye Meclisi’nde alınan karara göre iki kent arasında yapılacak sosyal ve kültürel alışverişin yanında kültürel, ekipman ve araç parkı desteği sağlanacağı dile getirildi.

Geçtiğimiz ay Mezitli Belediye Meclis üyelerinin ziyareti esnasında olumlu bir şekilde gelişen ilişkilerin iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Başkan Neşet Tarhan, “Her iki belediye arasında gözler görülür bir yakınlaşma ilişkisi yakalanmıştır. Kardeş şehir olmanın da amacı budur zaten. Her türlü konuda işbirliği yapma yolu açılıyor. Karşılıklı yapılan ziyaretler sırasında insanlar birbirlerini ve kentleri tanıyor, kültürel, ekonomik ve bilimsel bağlantılar kuruluyor. Şehirler birbirlerinin deneyimlerinden yararlanma fırsatı buluyorlar. Daha ilk görüşmelerde bu denli büyük yol kat etmek bize ayrı bir gurur vermiştir Önümüzdeki günlerde karşılıklı görüşmelerle protokol imza için bir araya geleceğiz. Niagara Falls Belediye Başkanı Jim Diodati ve meclis üyelerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA