Muş'ta Şehitler Adına Fidan Dikimi

Muş’ta şehit aileleri, gazi ve öğrenciler şehitler adına fidan dikti.

Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu'nun bahçesindeki programda konuşan Kredi Yurtlar Kurumu Muş İl Müdürü Emrullah Güler, bir süre önce 200 öğrenci ile kurumlarına ait ormana şehitler adına fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güler, "Bugün yine farklı olarak, Müştak Baba Öğrenci Yurdumuzun bahçesine Muş sınırları içerisinde şehit düşmüş şehitlerimiz adına, öğrencilerimizle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Bizim uygulamak istediğimiz şey, bütün öğrencilerimiz burada şehitlerimizin adına, gazilerimiz adına ve ulvi bütün duygular adına hassasiyetlerini göstersinler. Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim emanetimizdir, kutsalımız, onurumuz, gururumuzdur. Bunu her zaman, her an ve her zaman yanımızda hissetmek, hissettirmek için toplumun da duyarlı olmasını arzuladığımız için bu faaliyetimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız." dedi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Muş Şubesi Başkanı Emrullah Aktaş, her şehidimize bir fidan projesi kapsamında burada bulunduklarını ifade ederek, "Bütün şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikte Muş’ta şehit olmuş ve Muş’lu şehitlerimiz adına fidan dikimi gerçekleştirdik. Böyle bir proje Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa yapılmıştır. Emeği geçen herkes teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Daha sonra toprakla buluşturulan fidanlara şehitlerin isimleri asıldı.

Kaynak: AA