Hırsızlık Zanlısı Gizli Kameraya Yakalandı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde eski ev sahibinin evini soyan zanlı, polis tarafından suçüstü yakalandı.

Olay, Özyurt Mahallesi’nde bulunan N.G.ye (74) ait evde 2 katlı evde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, sürekli eşyalarının kaybolması üzerine eve güvenlik kamerası koyan ev sahibi N.G, eve giren hırsızın eski kiracısı N.B. olduğunu görünce şaşkına döndü.

İddiaya göre iki katlı evin ikinci katında oturan ev sahibi N.G. bir süredir evinde bulunan kasadan ziynet eşyalarının ve parasının kaybolduğunu fark etti. Hırsızlık şüphesiyle kapı ve pencerelerini kontrol etmesine rağmen zorlama olmadığını fark eden N.G. evine gizli kamera kurarak evi izlemeye başladı.

İzlediği evin kapısının açıldığını fark eden N.G. içeriye bir kadının girdiğini gördü. Koşarak eve giden ev sahibi N.G. kapıyı açtığında eski kiracısı N.B. ile karşılaştı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, izledikleri kamera görüntülerinde N.B.’nin anahtarla kapıyı açtığı ve daha sonra kasanın bulunduğu odada kasayı açarak kasadan daha önce seri numaraları alınmış paraları aldığını tespit etti.

Emniyet’te yapılan sorgusunun ardından zanlı N.B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ev sahibi N.G. ise evinde bulunan kasadan çalınan para ve ziynet eşyalarının değerinin 65 bin civarında olduğunu söyledi.



Olayla ilgili azmettirici olduğu düşünülen Uşaklı bir kişi gözaltına alındığı ve şahsın daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili polis tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.(RB-EFE)
Kaynak: İHA