Danimarka'da Ahvaz Saldırısında 3 Gözaltı

Danimarka’da İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreninde düzenlenen terör saldırısı ile bağlantılı 3 İranlı gözaltına alındı.

Orta ve Batı Zaeland polisi, İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında düzenlenen saldırı ile ilgili üç İranlı’yı gözaltına aldı. Sabah saatlerinde gerçekleşen operasyon kapsamında Danimarka’da yaşayan üç İranlı sürgün, silahlı terör örgütü propagandası yapma ve terörü övme suçlamasıyla gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyon kapsamında Ringsted şehrinde birçok adrese eşzamanlı baskın yapılırken çok sayıda örgütsel dokümanların ele geçirildiği açıklandı.

Gözaltına alınanların Ahvaz’ ın kurtuluşu için "Arap Mücadelesi Hareketi" (ASMLA) üyeleri olduğu belirtilirken, Eylül’de gerçekleşen terör saldırısını medyada övdükleri ve saldırıyı kabul ya da inkar etmedikleri belirtildi.

Öte yandan, Danimarka Dışişleri Bakanlığı İran istihbaratının Danimarka’daki ASMLA liderine suikast planladığı gerekçesiyle Tahran Büyükelçisinin geri çağırmıştı.

İran’ın Ahvaz kentinde 22 Eylül’de askeri geçit töreni sırasında düzenlenen saldırıda İran Devrim Muhafızları hedef alınmış, 25 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı ASMLA’nın bir kolu olan Ahvaz Ulusal Direnişi üstlenmişti.
Kaynak: İHA