Bilecik Valiliğinden ''Mutluluğa Kurşun Sıkma'' Genelgesi

Bilecik Valiliğince, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılmaması konusunda genelge yayımlandı.

Vali Tahir Büyükakın imzasıyla yayımlanan genelgede, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluğu olduğunu vurgulanarak, ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskun mahallerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle, yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiği belirtildi.

Bazı organizasyonlarda da kamu görevlileri tarafından ateşli silahla havaya ateş açıldığı, havaya açılan ateş sonucu yaralananların olduğuna dair sosyal medyada paylaşımların yer aldığını ifade edilerek şunlar kaydedildi:

''Can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması amacıyla düğün, nişan, eğlence ve benzeri organizasyonlar sırasında, ateşli silahla havaya ve çevreye ateş edilmesine müsaade edilmemesi önem arz etmektedir. Kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için ilimiz sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumunda, organizasyon sahiplerine izin verilirken organizasyonda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır.

Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahıyla havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında disiplin işlemlerine başlanılacak.''

Kaynak: AA