Bayraktutar Açıklaması 'Dini Ve Din Adamlarını Siyasete Alet Etmeyin'

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Siyaset kurumu kendi işine baksın, kendi kısır tartışmalarına dinimizi ve din adamlarımızı alet etmesin. Bizler doğrunun yanında, yanlışın karşısında, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir dinin tebliğle görevli mensuplarıyız” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar Aksaray Eski Valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda programında İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın fotoğraf çekmek isteyen muhabire “Siyasilerle fotoğraf çekmeyin yanlış anlaşılır” sözünün basında saptırılarak farklı mecralara çekilmesini eleştirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, dinin ve din görevlilerinin siyasete alet edilmesini kınadı.

Bayraktutar’ın açıklaması şöyle:

"Aksaray’a değerli hizmetleri bulunan eski il valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda programında, basit bir fotoğraf çekme konusu, mecrasından saptırılarak din adamlarına saldırıya dönüşmüş durumdadır. Diyanet-Sen olarak olayın bu noktaya getirilmesinden dolayı üzgün olmakla birlikte, öküz altında buzağı arayan zihniyeti de kınıyoruz.

Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz; Sayın Müftümüz hiçbir siyasi partiyi hedef almamış, tavır koymamış, siyaset kurumunun temsilcileriyle görünmenin misyonlarına zarar vereceğini ifade etmiştir. Bu tavrından dolayı Sayın Müftümüz Cemalettin Bal’ın yanında olduğumuzu belirtiyor, buradan kendilerine bir ekmek çıkarma gayretinde olanlara da, ‘başka kapıya’ diyoruz“.
Kaynak: İHA