Afyonkarahisar'da Hasta Yakını Misafirhanesi Açıldı

"Afyonkarahisar Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi" törenle hizmete girdi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi karşısındaki Uydukent İş Merkezi'nde oluşturulan 30 yataklı misafirhanede, Afyonkarahisar genelindeki hastanelerde uzun süre tedavi gören veya hastasının başında refakatçi olarak duran vatandaşlar yararlanabilecek.

Misafirhanenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, misafirhanenin belediye ile Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin ortak bir projesi olarak ortaya çıktığını belirtti.

Burada insanların tüm yeme içme ve barınma gibi ihtiyaçlarının dışında her türlü ihtiyacının karşılanacağını kaydeden Çoban, şöyle konuştu:

"30 yatak kapasiteli bir misafirhane oluşturduk. Misafirhanemizde insanlar yazın serin, kışın ise sıcak bir ortamda, kafeteryasıyla, dinlenme mekanlarıyla, sosyal alanlarıyla burada ağırlanacaklar. Hastaneye yakın olması çok büyük ir avantaj. Üniversitemizin biliyorsunuz bir hasta yakını oteli yapılacak.

Ama orası da hizmete girene kadar üniversite hastanemizin, diğer özel hastanelerimizde tedavi olan hasta ve yakınları da buradan yararlanabilecek. Burada kalan hasta ve yakınları sabah çorbalarını, akşam da yemeklerini yiyebilecek. Ben derneğimize ve emeği geçen iş adamına bu güzel hizmete önayak oldukları için teşekkür ediyorum."

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise güzel bir hizmete tanıklık ettiklerini söyledi.

Tutulmaz, devletin bütün Sağlık hizmetlerini ve sosyal hizmetleri sonuna kadar yapma gayreti içinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hiçbir vatandaşın aç ve açıkta kalmaması yönünde her türlü çabanın gösterildiğini dile getiren tutulmaz, “Ancak bugüne kadar hep şunu söylüyoruz. Devletin yaptığı hizmetler bir yere kadardır. Devlet memuru mantığı ile yapılan hizmetler bir yere kadardır. STK ve hayırsever vatandaşlarımız her zaman bu hizmetlerin bir ucundan tutsun diyoruz. Bugün bunun güzel bir örneğini hep beraber görüyoruz. Hem bir sosyal problemin çözümüne katkı sağlayacak. Hem de devletimizin sağladığı sağlık hizmetlerini tamamlayıcı bir hizmet olacak. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, tarafından dua edildi. Konukevi, kurdele kesilmesinin ardından açılışa katılanlar tarafından gezildi.

Konukevinin açılışına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Numan Okumuş, Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, İGM başkanı Salih Sel, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastane yetkilileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA