27 Asker Arkadaşı 40 Yıl Sonra Buluştu

Jandarma Tabur Komutanlığında 1977-1978 yıllarında vatani görevlerini yapan 27 asker arkadaşı, terhislerinden 40 yıl sonra Kütahya’da bir araya geldi.

27 Asker Arkadaşı 40 Yıl Sonra Buluştu
Asker arkadaşları, bir araya gelip eski günleri anmak için Yoncalı’daki termal otelde müzikli etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanındaki asker arkadaşları aileleriyle birlikte geldi. Asker arkadaşların buluşması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Otelde bir araya gelen asker arkadaşları burada eski günleri anıp, birbirleriyle sohbet etti.

Organizatörlerden Habip Kızıldağ, yıllar sonra bir araya gelmenin hem heyecanı hem de mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlk kez bir araya geldiklerini ve buluşmayı her sene tekrarlama kararı aldıklarını belirten Kızıldağ, o dönem yüzbaşı olan komutanlarından emekli Albay Mustafa Tepe’ye ve diğer devre arkadaşlarına teşekkür etti. Kızıldağ, o dönem askerlik süresinin 20 ay olduğunu ifade etti.

İlhan Çıtak ve Fettah Çavuşoğlu da askerlik anılarının unutulmadığını ve yıllar sonra tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Emekli Albay Mustafa Tepe ise "Bu arkadaşlarla o dönem çok güzel bir görev yapmıştık. Şimdi yıllar sonra tekrar bir araya gelip anıları tazeledik" diye konuştu.

Kaynak: İHA