Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirlerle Anıldı

Türk şiirinin ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 34. yıl dönümünde İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.

Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirlerle Anıldı
İçel Büyükşehir Belediyesi ile İçel Yazarlar Derneği (MEYAD) tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen program, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ve Oğuzcan’ın kendi sesinden okuduğu ‘Beni Unutma’ şiirinin dinletisi ile başladı.

Etkinlikte konuşan ve Oğuzcan’ın Tarsus’tan çıkarak Türk şiirine katkı sağlayan en önemli şairlerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz, "Türk toplumunda Ümit Yaşar Oğuzcanların çoğalmasını temenni ediyorum" dedi.

Gecede Oğuzcan’ın akrabalarından Hikmet Oğuzcan, ‘Baba’dan Oğula’ şiirini seslendirirken, Mehmet Sadık Oğuzcan ise şairin ‘Bildiğim Bir şarkı Var’ adlı şiirini dinleyicilerle paylaştı. Kocamaz’ın Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal ise kendisinin de çok sevdiği ‘Milyon kere Ayten’ şiirini okuyarak dinleyenlere şiir dolu bir gece yaşattı.

Programda İçel Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği eğitmenleri, şairin bestelediği, "Bu Kadar Yürekten Çağırma Beni", "Biraz Kül, Biraz Duman O Benim İşte", "İçimde Nice Uzun Yılların Özlemi Var" gibi birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.
Kaynak: İHA