Sahipsiz Anne Köpeğe Mahalle Esnafı Sahip Çıktı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde hayvan sever mahalle esnafı, yaklaşık 1,5 yıl önce kapılarına gelen hamile köpeğe sahip çıktı.

Sahipsiz Anne Köpeğe Mahalle Esnafı Sahip Çıktı
Geçen yıl, sahibi tarafından terk edilen hamile köpek, Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi'nde bulunan boş bir arsaya sığındı. Durumu fark eden mahalle esnafından Mehmet Emren, Mehmet Bozkurt ve Hasibe Önay, hamile kangal cinsi köpeğe sahip çıktı.

Marangoz olan Mehmet Emren, hayırsever bir vatandaşın verdiği tahtalardan köpek için boş arsaya kulübe yaptı. Hamile köpek iki sefer yavruladı. İlk seferinde 8 yavrusu olan köpeğin yavruları sahiplendirildi. Yeniden 10 yavruyu dünyaya getiren köpeğin yavrularını mahalleli sahiplendirmek istiyor.

Mahalle sakinleri kendi aralarında iş bölümü yaparak, her gün bir kişi köpeği ciğer ve sütle beslemeye başladı.

1,5 yıldır aralıksız her gün köpeğe ilgiyle baktıklarını belirten Mehmet Emren, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İkinci kez yavruladı. Mahalleli olarak burada sahip çıktık. Ben marangoz ustasıyım. Hayırsever bir vatandaşımız, tahtalarını karşıladı. Ben de bu boş araziye köpek için kulübe yaptım." dedi.

Köpeği ve yavrularını süt ve etle beslediklerini belirten Mehmet Bozkurt ise yavruları sahiplendirmek istediklerini belirterek, "Bu köpek boş arsaya yavrulamış. Biz baktık, yavruları büyüdü. Çok güzel yavruları var. Sahiplenmek isteyen arkadaşlar gelsin, alsın. Her gün süt ve etle büyüttük. Diğer mahalle sakinleri ile birlikte bakıyoruz. 10 tane yavrusu vardı. Bir tanesini Zonguldaklı bir hanımefendi sahiplendi." diye konuştu.

Kaynak: AA