Muş'ta Okulda Hepatit A Virüsü Görülmesi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci: 'Şu anda öğrencilerimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilirler'

Muş'ta Okulda Hepatit A Virüsü Görülmesi
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Kepenek köyündeki bir okulda hepatit A virüsü görülmesine ilişkin, "Şu anda öğrencilerimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilirler." dedi.

İlci, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin, hastalığın görüldüğü okulda dezenfekte çalışması yaptığını söyledi.

Köyde endişe verici bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan İlci, şöyle konuştu:

"Şu anda öğrencilerimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilirler. Sağlık Müdürlüğümüz gerekli taramaları yaptı. Şu anda korkulacak bir durum yok. Velilerimizin çocuklarını okula göndermediği duyumunu aldık. Bu yanlış bir karardır. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocukları okula gönderebilirler. İl Sağlık Müdürlüğümüz zaten gerekli kontrollerini ve denetimlerini sürdürmekte."

Kepenek Köyü İlkokulunda 2 Kasım'da hepatit A virüsü görülen 28 öğrenci hastaneye kaldırılmış, tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.
Kaynak: AA