Kafedeki Cinayet Davası

Küçükçekmece’de kendisinden ayrılan ve tekrar arkadaşlık teklifini reddeden Seher Çetintaş'ı bir kafede öldürdüğü iddia edilen Ahmet Kalender’in müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece’de kendisinden ayrılan ve tekrar arkadaşlık teklifini reddeden Seher Çetintaş’ı bir kafede öldürdüğü ileri sürülen Ahmet Kalender’in müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanması başladı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Kalender ile maktul Seher Çetintaş’ın kızı Z.K. ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de hazır bulundu.

Talimatla ifadesi alınan maktul Seher Çetintaş’ın kardeşi müşteki Safinar Çetintaş, sanık Ahmet Kalender’in kız kardeşiyle bir dönem arkadaşlığının olduğunu, düğün nedeniyle bir gün kız kardeşiyle sanığın evlerinde kaldığını, bir süre sonra kız kardeşinin sanıktan ayrılmaya karar verdiğini ve ayrıldığını söyledi.

Müşteki Çetintaş, sanığın, olaydan iki gün önce kız kardeşinin parmağını ısırdığını, bu nedenle kız kardeşinin parmağının sakat kaldığını ifade ederek, "Yine bir defasında sanığın dövmesi nedeniyle kardeşimin elmacık kemikleri kırılmıştı. Kız kardeşim bu nedenle estetik operasyon geçirmişti. Kız kardeşim sanıktan ayrılmıştı, sanık bu durumu kabul edemediği için kız kardeşimi öldürmüştür. Benim olaya ilişkin görgüye dayalı bir bilgim yoktur. Olay tarihinde ben Karabük’teydim. Sanıktan şikayetçiyim, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Kalender, maktulün ailesinden özür dileyerek, kendisinin tekstil işine eleman temin ettiğini, maktulü de bu vesiyle tanıdığını anlattı.

Maktulle arkadaşlık kurduğunu, evlenme amacının olduğunu, bir sene kadar aynı evde kaldığını dile getiren Kalender, kendisinin iki çocuğuyla bekar evine geldiğini, aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu aktardı.

Sanık Kalender, daha sonra maktul ile başka bir eve taşındıklarını belirterek, "Maktul sonrasında benden ev almamı istedi, imkanım olmadığı söyledim. O da bana 'Ev almayacaksan alacak insan çok' dedi. Farklı numaralardan ve eski eşinden tehdit telefonları alınca evleri ayırdık. Kendisi benim evimin üstünde ev kiraladı, kapıma gelerek görüşmek istiyordu. Taleplerini reddettim. Farklı kişilerden tehdit telefonları alıyordum. Yaptığım araştırmalara göre maktulün beni tehdit ettiğini öğrendim. Olay günü maktul beni bir kafeye çağırdı. Tehdit telefonları başladığında ismini vermek istediğim kişiden silah temin etmiştim, kuru sıkı zannediyordum. Kafeye gittiğimde maktul tek oturuyordu, tedirgindi, onurumu zedeleyeci sözler söyledi. Maktul sonrasında bana 'birazdan göreceksin' dedi." şeklinde savunma yaptı.

Kafenin kapısında maktulün yüzüne tükürdüğünü, o sırada bir ses geldiğini savunan Kalender, kafasını sesin geldiği yöne çevirdiğinde silahlı birisinin üzerine geldiğini ileri sürdü.

Panik yaptığını, silahına sarıldığını, gözlerini kapatarak kuru sıkı zannettiği silahıyla maktule yönelerek 3-4 el ateş ettiğini anlatan sanık, öldürücü olduğunu bilmediğini, gözlerini açtığında maktulün yerde yattığını ve kendisine küfür eden adamın kaçtığını söyledi.

Söz alan müşteki avukatı Çağla Gül Bulut da sanığın soğukkanlılıkla silah temin ettiğini, öldürme eylemine karar verdiğini, maktulü kafeye çağırarak eylemi orada gerçekleştirdiğini ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Maktul Seher Çetintaş’ın kızı Z.K, avukatı duruşmada olmadığından dinlenemedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına, doğrudan zarar görmediğinden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun katılma talebinin reddine karar verdi.

Sanık Kalender’in tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayşen Ece Kavas, reddettiği erkek tarafından öldürülen Seher Çetintaş’ın duruşması için adliyeye geldiklerini ifade ederek, ‘’Katilin ilk sözü 'pişmanım' oldu. Bütün kadınlardan ve şiddet gösterdiği kadınlardan özür dilemek meşhur. 'Pişmanım' diyerek iyi hal indirimi almaya çalışıyorlar. Kadının özel hayatını bahane ederek ya da özel hayatı hakkında bir kadın arkasından istediğini söyleyebilen ve kendisini savunamayacak durumda olan kadın için sürekli ceza indirimi almak istiyorlar. Öldürmenin sürekli bir gerekçesi olduğunu söylüyorlar. Biz bu gerekçeleri kabul etmiyoruz. Biz bunun mücadelesini veriyoruz." diye konuştu.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Küçükçekmece’de 24 Mayıs 2018’de bir kafede, sanık Ahmet Kalender'in, daha önceden arkadaşlık ilişkisinde bulunduğu ve kendisinden ayrılan Seher Çetintaş'ı, tekrar arkadaşlık kurma isteğini reddettiği gerekçesiyle ruhsatsız tabancasıyla yakın mesafeden birçok kez ateş etmek suretiyle öldürdüğü belirtildi.

İddianamede, sanık Ahmet Kalendar’in ‘’kasten öldürme’’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA