Gediz Nehri'ndeki Balık Ölümleri

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin: 'Yaptığımız incelemelerde herhangi bir tesisten akıntı olduğuyla ilgili tespit yapamadık fakat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bu ölümlerin 'su girişinin azalmasından dolayı su içerisinde bulunan oksijen eksilmesinden kaynaklı' gibi bir tespit yapmışlar'.

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Gediz Nehri’nde yaşanan balık ölümlerinin su girişinin azalmasından dolayı sudaki oksijen azalmasından kaynaklandığı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, yaptığı açıklamada, Gediz Nehri’ndeki balık ölümlere ilişkin ekiplerin arazide inceleme yaptığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yaptığımız çalışmalarda afaki bir durum yok. Birkaç tane balık ölümüne denk gelinmiş. Yaptığımız incelemelerde herhangi bir tesisten akıntı olduğuyla ilgili tespit yapamadık fakat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bu ölümlerin 'su girişinin azalmasından dolayı su içerisinde bulunan oksijen eksilmesinden kaynaklı' gibi bir tespit yapmışlar. Aynı zamanda su ürünleri mühendislerini göndererek bir daha detaylı bir inceleme yapacaklarını söylediler. Bizim arkadaşlarımızın yapmış olduğu tespitlerde 1-2 tane ölü balığa denk gelinmiş. 100-200 gibi toplu balık ölümü yok."

Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ise Gediz Nehri’ndeki balık ölümlerin oksijen azalmasından dolayı yaşandığını ve dönem dönem dere yatağındaki suyun azalmasından dolayı balık ölümlerinin meydana geldiğini, bunun da geçici olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA