'Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor' Projesi İle Bin Fidan Toprakla Buluştu

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleşen ‘Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor’ etkinliğine Eskişehir’den de yüzlerce çocuk fidan dikerek katıldı.

'Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor' Projesi İle Bin Fidan Toprakla Buluştu
Uygulama süresi 3 yıl olan ‘Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’ projesi ile 81 ilde ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Şehirlerin uygun bölgelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde toplam 10 milyon fidan toprağa dikilerek ‘Birlikte Büyüyoruz Ormanları’ oluşturuluyor. Eskişehir ‘de de Tepebaşı İlçesine bağlı Turgutlar Mahallesinde yapılan dikimlere, 6 okuldan toplam 300 öğrenci katılırken 50 dekarlık alana bin tane fidan dikildi. Bu uygulama ile öğrencilere ağaç dikimi teşvik edilirken, aynı zamanda da ağaçlandırma çalışmaları yapılmış oluyor.

“İlimizde de mevcut bütün öğrenciler adına bu sahada fidan dikilecek”

Fidan dikimi etkinliğine katılan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, “Bugün burada bulunmamızın sebebi 82 ilde hatta bir çok ilçede valilerimizin ve kaymakamlarımızın önderliğinde, bizim teşkilatımızın katkısı ve hazırlıklarıyla fidan dikimi yapıyoruz. Bu kapsamda 10 milyon öğrenci için Türkiye genelinde 10 milyon fidan dikilecek. İlimizde de mevcut bütün öğrenciler adına bu sahada fidan dikilecek. Bugünün anısına sizlerle birlikte ilk fidanı dikmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Toprak ile oynayın”

Programa katılarak çocuklara toprağın öneminden bahseden Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir’de 80 bin fidan dikileceğini söyleyerek, “Bakın bugün sonbaharın çok güzel bir günü, çok güzel bir hava var. Siz bu toprağı bir daha bulamazsınız. Elleriniz ile oynayın toprakla. Ayaklarınızla basın. Şehirde betonun, asfaltın üzerinde koşturmaktan helak oluyorsunuz. Cep telefonu ile bilgisayar ile oynamaktan bu temiz ve güzel havayı teneffüs edemiyorsunuz. Koşup, terleyip atletinizi ıslatamıyorsunuz. İşte Orman Bakanlığımız bu konuda çok güzel bir çalışma yapmış ve ilimizde 80 bin fidan dikilecek. Daha çok 80 binler dikmemiz lazım ki Eskişehirimiz yemyeşil olsun, bol yağış olsun, bol su olsun, erozyon olmasın ve bereket fışkırsın. Bu size bağlı. Annenize babanıza deyin ki, ‘biz ağaç diktik, Turgutlar köyünde, ne olur o diktiğimiz yere gidelim bakalım. Bir tas su götürelim, dibine su dökelim’ deyin hem bu vesile ile bu köye bir kez daha gelmiş olursunuz, hem de diktiğiniz ağaçları görürsünüz” dedi.

Kaynak: İHA