'Fidanlar Fidanlarla Büyüyor' Projesi

Edirne Valisi Ekrem Canalp:'Bu fidanlar belki 30 yıl sonra altında insanların piknik yapacakları alanları oluşturacak. 30 yıl sonra da bizim sevgili öğrencilerimiz de memleketimizin kaderinde rol oynayacak pozisyonlarda olacaklar'

'Fidanlar Fidanlarla Büyüyor' Projesi
Edirne'de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında öğrenciler fidan dikti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Saraçhane mevkisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, önemli bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirtti.

Geleceğin teminatı çocukları geleceğin teminatı fidanlarla buluşturduklarını vurgulayan Canalp, "Bu fidanlar belki 30 yıl sonra altında insanların piknik yapacakları alanları oluşturacak. 30 yıl sonra da bizim sevgili öğrencilerimiz de memleketimizin kaderinde rol oynayacak pozisyonlarda olacaklar. Projenin adı gibi fidanlarında çocuklarla birlikte büyüyecek ve inşallah gelecekte bu vatan için memleket için faydalı işler yapacaklar. Aslında 30 yıl beklemeye de gerek yok. Bugün dikilen fidanlar oksijen üretmeye başlayacak, Edirnemizin havasına temiz oksijen sağlayacak. Bir zaman geçince de yeşillenecek, büyüyecek ve kent ormanı haline gelecek." dedi.

Vali Canalp, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi ise amaçlarının öğrencilere ağaç ve orman sevgisini aşılayarak, çevreye duyarlı birer fert olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu belirterek bugün 3 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Canalp ve öğrenciler fidan dikti, fidanlara ilk can suyunu verdi.

Kaynak: AA