Bartın Valisi Güner, Görevine Başladı

Bartın Valisi Sinan Güner: 'Görevimizi ifa ederken, bu makamı halkla devlet arasındaki bir köprü görevi olarak kabul edip adalet, tarafsızlık, hukukun üstünlüğüne saygılı, sevgi ve hoşgörüye dayalı, sivil katılımın olduğu, denetime açık, hesap verebilir, şeffaf ve en önemlisi vatandaş odaklı evrensel değerleri de dikkate alarak halkımıza en iyi hizmeti sunma aracı olarak kullanma gayreti içerisinde bulunacağım'.

Valiler Kararnamesi ile Bartın Valiliğine atanan Sinan Güner, göreve başladı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü görevinden Bartın Valiliğine atanan Güner için Valilik önünde karşılama töreni düzenlendi.

Ardından makamına geçen Vali Güner, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk valilerinden biri olarak, yeşilin maviyle buluştuğu, her yönüyle muhteşem güzellikler ihtiva eden Bartın iline atanmaktan dolayı gurur ve mutluluk duymasının yanında ağır bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Valiliği süresince, toplumda huzur ve güvenin sağlanması, eğitim ve sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, şehit ve gazi ailelerine, yaşlılara, yardıma muhtaç vatandaşlara, korunmaya muhtaç çocuk ve engellilere sürekli ve kaliteli hizmet sunumunu amaçlayacaklarını ifade eden Güner, şöyle konuştu:

"Yine sosyal hizmet projeleriyle desteklenmesi, halkın yaşam kalitesinin arttırılması, toplumsal kalkınmanın ilin güçlü yanları ön plana çıkartılarak sağlanması, kurumlar ve şehrin dinamikleri arasında uyum, en çok üzerinde duracağım, takip edeceğim ve destekleyeceğim konular olacaktır. Görevimizi ifa ederken, bu makamı halkla devlet arasındaki bir köprü görevi olarak kabul edip adalet, tarafsızlık, hukukun üstünlüğüne saygılı, sevgi ve hoşgörüye dayalı, sivil katılımın olduğu, denetime açık, hesap verebilir, şeffaf ve en önemlisi vatandaş odaklı evrensel değerleri de dikkate alarak halkımıza en iyi hizmeti sunma aracı olarak kullanma gayreti içerisinde bulunacağım. Çeşitli toplantılar, ziyaretler, sosyal medya gibi bütün araçları kullanarak, vatandaşlarımızla iletişim ve etkileşimi en üst düzeyde tutacağız."
Kaynak: AA