Tunceli'de Karla Mücadele Hazırlıkları

Tunceli'de karla mücadele çalışmalarında görev alacak tüm iş makineleri ile araç gerecin bakım onarımlarının tamamlandığı bildirildi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağı ekiplerin 8 ilçede 366 köy ve bin 87 mezrayı kapsayan 3 bin 336 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yürüteceklerini söyledi.

Tunceli'de ortalama 4 ay karla mücadele çalışmasının etkin bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İlimiz genelinde aralık ve mart ayı sonuna kadar etkili olan kar yağışıyla beraber bazı ilçelerimizde kar kalınlığı yer yer 3 metreye ulaşabiliyor. Bu süre zarfında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için devletimizin tüm imkanlarını kullanarak ve ilgili kurumlarla koordineli çalışarak karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu doğrultuda kış mevsiminde karla mücadelede kullandığımız iş makineleri ile araç gereçlerin her yıl bir ay öncesinden bakım onarımlarını tamamlayarak göreve hazır bekletiyoruz."

Karla mücadele çalışmasında 8 ekip, 140 civarında personel ile 50'ye yakın iş makinesinin görev alacağını ve önceliği grup köy yolları, hastası olan ve taşımalı eğitim yapılan köyler ile karakol yolların olduğunu belirten Yıldırım, ekiplerin bu yollarda 24 saat kesintisiz çalışama yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA