TÜ'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesinde (TÜ) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı uluslararası öğrenci kayıtlarının tamamlanmasının ardından, uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, 1982'de kurulan üniversitelerinin 3 bin 300'ü uluslararası öğrenci olmak üzere 49 bin öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti.

TÜ'nün bölgenin en eski ve en köklü üniversitesi olduğunu ifade eden Tabakoğlu, "Yaklaşık iki yıl önce, bin 700’lerde olan uluslararası öğrenci sayımızı, aldığımız stratejik bir kararla 2023 yılında 10 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu konuda gerekli tüm adımları attık. Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun'un ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz'ın katkı ve destekleriyle, 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu sayıyı 3 bin 300’e taşımayı başardık. Bugün 58 farklı ülkeden uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Salonu dolduran uluslararası öğrencilere hangi ülkelerden geldiklerini soran ve aldığı yanıtlar karşısında memnuniyetini ifade eden rektör Tabakoğlu, 8 bin 300 yıllık tarihi bir geçmişe sahip Edirne'nin tarih boyunca pek çok medeniyetin beşiği olduğunu hatırlattı.

TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da merkezin geçmişi, faaliyetleri, öğrencilere sunduğu hizmetler, düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler ile kurslar ve uluslararası öğrencilerin başarıları hakkında bilgiler verdi.

Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ise TÜ'yü tercih eden uluslararası öğrencilerin çok şanslı olduklarını belirerek " Uluslararası öğrencilere duyulan ilgi ve gösterilen yakınlığın bir örneğine daha önce rastlamadığımı belirtebilirim. Trakya Üniversitesinde, uluslararası öğrenciler için birbirinden eşsiz ve değerli pek çok güzel organizasyona ve eğitimlere şahit oluyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere üniversite ve kent hakkında bilgiler verildi.

- Kahire'de "Cumhuriyet Bayramı" Konseri

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri Kahire'de Cumhuriyet Bayramı konseri verdi.

Cumhuriyetin 95. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Kahire Maslahatgüzar’ı Mustafa Kemalettin Eruygur'un daveti üzerine Mısır'a giden Dr. Öğr. Üyesi Akın Araboğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tanju Araboğlu, Öğr. Gör. Elis Araboğlu, Öğr. Gör. Gökçe Güven ve Öğr. Gör. Senem Güzey burada konser verdi.

Kahire’de gerçekleştirilen konsere Mısırlı bürokratlar, diplomatlar, iş adamları ile Türk ve Mısırlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Konserde sanatçılar, Osmanlı padişahlarının besteleri ve günümüz Türk bestecilerinin sevilen eserleriyle dolu bir programı dinleyicilerin beğenisine sundu. Ayrıca program kapsamında, iki eserin "dünya prömiyeri" gerçekleştirildi.

- Liselerde "Cumhuriyet Bayramı" konferansı düzenlendi

Edirne'de "Cumhuriyet Bayramı" programı kapsamında liselerinde konferanslar düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü öğretim görevlileri Tarık Sarıoğlu, Esra Tezcan Şenel, ve Hasan Ali Cengiz tarafından verilen konferanslara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi ve Edirne Lisesinde düzenlendi.

Kaynak: AA