Trabzon'da Trampolin Sporuna İlgi Artıyor

Yomra Cimnastik Salonu trampolin antrenörü Mahmut Kandemir, iki yıl önce Trabzon'da faaliyete geçirilen bu spor branşına gönül verenlerin sayısının sürekli arttığını belirtti.

Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada, Yomra Cimnastik Salonu'nda sürdürülen antrenmanlara 30'a yakın çocuğun katıldığını ve sayının zamanla artış gösterdiğini ifade etti.

Trampolin sporunun son derece zevkli bir dal olduğuna değinen Kandemir, "Yaz ve kış kurslarımızda bu branşa katılmak isteyenlerde kuvvet, esneklik ve cesaret kriterleri arıyoruz. Özellikle çocuklarımızda denge, çeviklik ve dayanıklılığı artırması yönüyle tavsiye ettiğimiz bu branşta şu anda ulusal yarışmalara katılacak düzeyde 6 sporcumuz var. Aramıza yeni katılanlarla bu branşta Trabzon’u söz sahibi yapma gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise bazı kişilerin bu spor dalını tehlikeli olarak gördüğüne işaret ederek, kemik ve eklemlerin güçlenmesi için özellikle çocuklar için çok faydalı bir spor olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA