Tosya'da Kütüphane Açılışı Yapıldı

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin tarafından başlatılan, "Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" kampanyası kapsamında Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaptırılan kütüphane, düzenlenen törenle açıldı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, törende yaptığını konuşmada, ilçede göreve başladığı zaman, "Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" ve "Okuyan bir Tosya hayalim var" kampanyalarını başlattığını hatırlattı.

Kütüphanesi bulunmayan okullara kütüphane kazandırma gayreti içerisinde olduğunu belirten Kaymakam Pişkin, şunları kaydetti:

"Kampanyalarımız şu ana kadar 6 kütüphanede meyvesini verdi. Bugün burada açılışını yapacağımız kütüphaneye yazar Filiz Tosyalı hem kişisel kütüphanesini bağışladı hem de kütüphanenin bu hale getirilmesi konusunda maddi desteklerini bizlerden esirgemedi. Bizim de üzerine katkı sunarak ortaya koyduğumuz güzel bir çalışma oldu. Biz çocuklarımıza kitap okumanın önemini anlatacağımıza, onları kitaplarla fiziken bir arada bulundurmalıyız. Bu kampanya benim 14 yıllık meslek hayatım boyunca yaptığım onca çalışmanın ve hizmetin yanında manevi tatmini, mesleki tatmini en yüksek olan çalışmalardan biri."

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise, "Yerel yönetim olarak, eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetlere her zaman destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Bu vesileyle, kampanya kapsamında yazar Filiz Tosyalı adına açılan kütüphanemizin ilçemize hayırlı olmasını dilerken, bu güzellikleri şehrimize kazandıran sayın kaymakamımıza ve emeği geçenlere Tosyalılar adına teşekkürlerini sunarım." diye konuştu.

Konuşmaların arından Kaymakam Pişkin, kütüphanenin açılış kurdelesini Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Yazar Filiz Tosyalı ve protokol üyeleriyle birlikte kesti.

Kaynak: AA