Su Şişelerinde 'Kanserde Erken Tanı' Uyarısı Bulunacak

Malatya Sağlık Müdürlüğünün projesine destek veren bir firmasının satışa sunduğu yarım litrelik su şişelerinde, kanserde erken teşhisin önemine dikkati çeken uyarılar yer alacak.

Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü ve bir su firmasının iş birliğiyle, erken teşhisin önemini vurgulamak ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, su şişelerine uyarıcı etiketler konulması kararlaştırıldı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumda kanser konusunda farkındalığın artırılması amacıyla, bir firmasının satışa sunduğu yarım litrelik su şişelerine "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır" etiketi konulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, kanserde erken teşhis sağlanması amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, taramaların Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) tarafından ücretsiz olarak yapıldığını ifade etti.

Erken tanı imkanı bulunan kanser türleri için bu taramaların önemli olduğunu aktaran Bentli, "Bir su firmasıyla güzel bir iş birliği gerçekleştirdik. Yarım litrelik su şişesinin etiketine 'Kanserde erken teşhis hayat kurtarır' mesajı basıldı. Amacımız, kanserde erken teşhisi sağlamak ve bu konudaki farkındalığı artırmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Su firması sahibi Mehmet Işık da projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu projede yer almak bizim için bir gururdur. İnşallah kanserin erken teşhisi ile ilgili projeyle vatandaşlarımızın sağlığını korumaya vesile olmuş oluruz." ifadelerini kullandı.

Bentli sağladığı destekten dolayı Işık'a teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: AA