GÜNCELLEME - Kastamonu'da Yangın

Kilkuyu köyünde çıkan yangında iki katlı 3 ahşap ev kullanılamaz hale geldi Dumandan etkilenen 4 itfaiye görevlisine sağlık ekipleri müdahale ettiKAYMAKAMIN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çıkan yangında 3 ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Kilkuyu köyünde Hüseyin Baloğlu'na ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Muammer ve Hanife Uysal'a ait evlere sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Tosya Belediyesi ve Çorum'un İskilip Belediyesi itfaiye ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etti. Yaklaşık 5 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangında alt katları ambar olarak kullanılan iki katlı ahşap 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Dumandan etkilenen 4 itfaiye görevlisine 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Müdürü Recep Keçeci ile yangın söndürme çalışmalarını inceledi.

- "Herhangi yaralı ve can kaybımız yok"

Kaymakam Pişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Yangının kısa sürede büyüyerek diğer evlere de sıçradığını belirten Pişkin, şöyle devam etti:

"Evlerin ikisinde zaten oturan yoktu. Diğer evimizde yaşamakta olan karı koca çiftimiz vardı. İlk etapta onların tahliye edilmesi sağlandı. Herhangi yaralı ve can kaybımız yok. Aynı zamanda telef olan hiçbir hayvanımız da yok. Altları ambar olan üç ev yangın sonucu tamamen küle dönmüş vaziyette."

Pişkin, evlerin ahşap olması nedeniyle soğutma çalışmalarının zaman aldığını dile getirdi.

Devletin yangın mağduru vatandaşların yanında olduğuna dikkati çeken Pişkin, "Dün gece Kilkuyu köyünde çıkan yangın hepimizi derinden üzdü. Devlet olarak mağdur vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Şahin de köyün Tosya'ya oldukça uzak olduğunu, itfaiye araçlarının bölgeye ulaşmakta zorlandığını söyledi.

Şahin, "Yolları çok yokuş ve eğimi çok fazla olan bir yer. Araçlar dolu şekilde buraya çok uzun süreçte ulaşabiliyor. O zamana kadar iş işten geçmiş oluyor. Gurbetteki dernekçi arkadaşlarıma ve bu yörenin insanlarına sesleniyorum. Kilkuyu köyünü merkez kabul edip düzgün bir itfaiye aracını burada konuşlandırabilirsek bu tür vakalara acil müdahale imkanımız olacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA