Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar'da ilçe sorunlarıyla ilgili geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

İlçe Meslek Yüksekokulu toplantı salonundaki programa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Saffet Acar, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda, asayiş, trafik, eğitim, sağlık gibi belli başlı sorunlar ele alındı.

Özkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, "Birlik ve beraberlik içerisinde Dinar'ın sorunlarını hep beraberce masaya yatırıp çözüm yollarını aramak istedik. Toplantıda söylenen sıkıntıları ve yapılması gereken işlerin hepsini not ediyoruz. Kısa sürede inşallah çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

-Türk Ocakları Dinar Şubesinde konferans

Türk Ocakları Dinar Şubesi tarafından "Bakü Fatihi Nuri Paşa’nın Hayatı ve Mücadelesi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, CHP Dinar İlçe Başkanı Mevlüt Er, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, belediye meclis üyeleri, Türk Ocakları Dinar Şubesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa, konuşmacı olarak katılan Bahri Kılınçel, Nuri Paşa'nın, Kafkas İslam Ordusu Komutanlığıyla, Azerbaycan'a yapmış olduğu yardım, kardeş ülkemizin onun şahsında duyduğu sevginin Osmanlı askerlerine türkü yakmalarıyla somut bir hale dönüştüğünü belirtti.

Kılınçel, yapılan askeri yardımın Anadolu Türklüğü ile Azerbaycan Türklüğü arasında bir köprünün ifadesi olduğunu ve köprünün sağlamlığının hala bozulmadığını vurguladı.

Konferansın sonunda Kılınçel’e plaket takdim edildi.

-Dinar'da eğitim yardımı gecesi

Dinar Eğitim gönüllüleri Derneği (DEGDER) tarafından düzenlenen eğitime katkı gecesinde toplanan yardımlarla 850 öğrenciye burs verilecek.

Dernek Başkanı Ahmet Acar, yaptığı açıklamada, ilçedeki eğitim yardımlarının her yapıldığını belirterek, “33 eğitim gönüllüsü olarak çıktığımız bu yolda, Dinarlı öğrencilerimize burs imkanı sağlamak istedik. Siz değerli yardımseverlerimiz sayesinde öğrencilerimiz daha iyi ortamlarda öğrenim görecekler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA