Depremde Hayatını Kaybedenler Unutulmadı

Van'da 2011 yılındaki iki depremde hayatını kaybeden 644 kişiyi anmak için 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı'na,tırmanış gerçekleştirildi Aralarında esnaf, öğretmen, sağlık görevlisi ve öğrencilerin de bulunduğu grup, depremde kaldığı otelin enkazında yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki adına yedincisi düzenlenen tırmanış sonunda, 644 kişiyi anarak dua etti.

Depremde Hayatını Kaybedenler Unutulmadı
Van'da aralarında esnaf, öğretmen, sağlık görevlisi ve öğrencilerin de bulunduğu 49 sporcu, 2011'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 644 kişiyi anmak için 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı'nın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

Van depreminde yaşamını yitirenler anısına her yıl düzenlenen ve kentte kaldığı otelin enkazında yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki adına gerçekleştirilen "Miyazaki Erek Dağı Tırmanışı"nın yedincisine katılmak için 49 sporcu İpekyolu ilçesi Yukarı Bakraçlı Mahallesi'nde bir araya geldi. Grup yaklaşık 4 saat süren tırmanışın ardından zirveye ulaştı.

Anma etkinliğinde, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'deki depremde hayatını kaybedenlerle yardım gönüllüsü Miyazaki için saygı duruşunda bulunuldu ve zirve defterine duygular aktarıldı.

Vadi Doğa Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demez, burada yaptığı açıklamada, depremlerin yedinci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğin kendileri için büyük anlam taşıdığını dile getirdi.

Demez şunları kaydetti:

"Depremde hayatını kaybedenlerden yardım gönüllüsü doktor Miyazaki, burada halkımızla beraber olmuş ve yardım çalışmaları başlatmıştı. Bu vesileyle vefa borcu adına anma yürüyüşüne 'Miyazaki' ismini verdik. Hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirdiğimiz yürüyüş anlamlı, hüzünlü ve hayatını kaybeden insanlarımızı unutmayan, onları yad eden, deprem için duyarlı davranan insanlarımızın olması gurur verici. Aynı zamanda 644 insanımız için dua ettik, rahmetle andık ve ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz. Depremin yıkıcı özelliği vardır ama yıkık, çürük, malzemesinden çalınmış binalar öldürür. Bunun için çaba sarf etmek gerekiyor."

Tırmanışa katılan Hakan Karakoyun, depremi ve sonrasındaki gelişmeleri birebir yaşadığını anlattı.

Miyazaki'nin Japonya'dan gelip hiç tanımadığı insanlara yardım etmesinin kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Karakoyun, "Burada hiç tanımadığı insanlara yardım etmeyi umarken ikinci depremde hayatını kaybetmesi gerçekten çok acı. Daha duygusal bir tırmanış oldu." diye konuştu.

Hilal Demir de gerçekleştirdikleri tırmanışta oldukça hüzünlendiğini belirterek, "Sonuçta deprem bir yerde insanlara zarar vermişse, bu zararın dini, dili, milliyeti olmaz. İnsanlar birbirine yardım etmeli. Şu anda sanki ikinci depremi tekrar yaşamış gibi oldum. Onun için bu anma her yıl devam etmeli. Çünkü insanları kurtarmaya, yardım etmeye gelen nice kahramanlar oldu, ölenler oldu. Ben herkes için tırmanıyorum. Miyazaki unutulmamalı diye düşünüyorum." dedi.
Kaynak: AA