Bozüyük Belediyesinden Şehitlere Vefa

Bilecik’in Bozüyük Belediye Meclisi, Bozüyüklü şehitlerin isimlerinin caddelerde yaşatılmasını görüşerek oy birliği ile kabul etti.

Bozüyük Belediyesinden Şehitlere Vefa
Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın başkanlığında yapıldı. Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonunda 13 gündem maddesi ile başlayan toplantıda gündemin ilk sıralarında yer alan 2019 yılı performans programının görüşülmesi, 2019 yılı belediye gelirleri tarifesinin görüşülmesi, 2019 yılı belediye gider bütçesinin görüşülmesi, 2019 yılı belediye gelir bütçesinin görüşülmesi ve 2019 yılı bütçe kararnamesinin görüşülmesi konuları 19 Kasım’da yapılacak 2. birleşimde karara bağlanmak üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Ardından MHP meclis üyeliğinden istifa eden Hakan Karuk bağımsız üye olduğundan boşalan plan ve bütçe komisyon üyeliğine üye seçimi yapıldı. MHP’den Nizamettin Kırkan plan ve bütçe komisyonunun yeni üyesi olarak belirlendi. Devamında imar konularıyla alakalı gündem maddeleri görüşülerek komisyona sevk edildi. İmar komisyonunda görüşülen imar konuları görüşülerek karara bağlandı.

Şehitlerin isimleri sokaklara verildi

İlçe şehitleriyle ilgili olarak Yeşilkent Mahallesi Yeşilkent 1. Caddesinin isminin Şehit Fikret Son olarak değiştirilmesi, Yeşilkent 2. Caddesinin isminin Şehit Vedat Dur olarak değiştirilmesi ve Yeşilkent 4. Caddesinin isminin de Şehit Zafer İpek olarak değiştirilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Musapınarı mevkiinde, raporlandırılan isimsiz yollara da; Şehit İsmail Yazıcı, Şehit Osman Kışçı, Şehit Mithat Çolak, Şehit İsmet Cep, Şehit Faik Alkan, Şehit Burak Özkan, Şehit Abdullah Özdemir, Şehit Servet Aydın, Şehit Murat Tuzsuz, Şehit Hasan Şahin, Şehit Abdullah Yücedağ isimlerinin verilmesi ve meclis kararı ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilmesi, diğer isimsiz yollara da isim verilmesi içinde meclis başkanlığından talep edilen ek süre oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: İHA