Bilecik'e BESYO'nun Açılması İçin Çalışmalar Başladı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversiteleri kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) açılması için çalışmalara başlıklarını belirtti.

Bilecik'e BESYO'nun Açılması İçin Çalışmalar Başladı
Rektör Taş, ulusal ve yerel medyanın temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, geçtiğimiz günlerde üniversite bünyesinde tıp fakültesi kurulması için çalışmalara başladıklarını ve BESYO için de altyapı hazırlıklarını yapılması için talimat verdiğini söyledi.

Bunun yanında 40’a yakın yeni bölüm için YÖK’e başvuru yaptıklarını belirten Rektör Taş, "Öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında 40’a yakın yeni bölüm için YÖK’e başvuru yaptık. YÖK’ün aldığı bir kararla, yeni bir bölüm veya program açmak, ya da bir bölüme ilk kez öğrenci almak için, ilgili programın Türkiye genelinde en az yüzde 90 doluluk oranında olması gerekiyor. Çalışmaların bu karar doğrultusunda yürüttük. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan bölümler, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Arkeoloji ve Sanat Tarihi. Mühendislik Fakültesi bünyesinde Adli Bilişim Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde Resim Bölümü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Sağlık Yönetimi, Uluslararası Çalışmalar, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret İslami İlimler Fakültesi bünyesinde İslami İlimler İkinci Öğretim yüzde 30 Arapça. Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Dil ve Konuşma Terapisi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri. Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Biyokimya ve Atık Yönetimi, Elektrikli Hibrit ve Motorlu Araçlar Teknolojisi, Endüstriyel Sistemler Teknolojisi, Endüstriyel Üretim Teknolojileri, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı, İç ve Dış Mekan Tasarımı, İş Güvenliği ve Makine, Kentsel Dönüşüm ve Çevre Tasarımı, Robot Teknolojisi bölümleri başvurusu yaptık" dedi.

İlçelere bölüm başvurusu

Rektör Taş, YÖK’e başvuru yaptıkları 40 bölümüm bazılarını ilçelere olduğunu anlatarak, "Gölpazarı MYO bünyesinde Bankacılık ve Sigortacılık, İnsan Kaynakları Yönetimi, İslami Bankacılık İslami Bankacılık, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi. Osmaneli MYO bünyesinde Aşçılık ve Uçak Teknolojisi programları. Pazaryeri MYO bünyesinde Eczane Hizmetleri, İyi Tarım Uygulamaları, Mobilya Tasarımı, Risk Yönetimi ve Finansal Danışmanlık Hizmetleri, Tekstil ve Yüzey Tasarımı. Söğüt MYO bünyesinde Aşçılık, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Web Tasarımı ve Kodlama ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde ise; Turizm Rehberliği, Denetim Bilişim Sistemleri bölümleri için başvuru yaptık. Tüm bu çalışmalarımız kent merkezi ve ilçelerimizde öğrenci sayımızı arttırmak" diye belirtti.

Konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile kahvaltı son buldu.
Kaynak: İHA