Ardahan Güvenlik Korucuları Ve Şehit Aileleri Derneği Açıldı

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez: 'Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun, bu ülkede, vatandaş bağıyla bağlı olan her vatandaşımız bu sistemin, bu bayrağın sahibidir'.

Ardahan Güvenlik Korucuları Ve Şehit Aileleri Derneği Açıldı
Ardahan Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğinin hizmet binasının açılışı yapıldı.

Göle ilçesinde kurulan Ardahan Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğinin açılışı dolayısıyla dernek hizmet binası önünde tören düzenlendi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, açılışta yaptığı konuşmada, derneğin Göle ve koruculara hayırlar getirmesini temenni etti.

Güvenlik korucularının, iç güvenlik sisteminin birer parçası olduğunu dile getiren Bilmez, şunları kaydetti:

"Eğitim şartları uygun olan korucularımızın uzman erbaş, astsubay, subay geçiş yolu da açıldı. Biz jandarmamıza, polisimize hangi gözle bakıyorsak, onlardan hangi fedakarlığı bekliyorsak, korucularımızdan da aynı fedakarlığı bekliyoruz ve aynı gözle de bakıyoruz."

Vali Bilmez, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde dile getirdiği "Hiç kimse Kürtlere ayrı bir devlet arayışı içine girmesin" sözüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bin yıldır etle tırnak olmuşuz. Türkiye, 80 milyonun ülkesi. Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun, bu ülkede, vatandaş bağıyla bağlı olan her vatandaşımız bu sistemin, bu bayrağın sahibidir. Bu ülkede hiç kimse diğerinden daha fazla bu ülkenin sahibi değildir. Onun için bu vatanla bu bayrakla gurur duyacağız."

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de koruculuğun tartışmaya açılmasının son derece yanlış olduğunu belirtti.

Terör örgütünün koruculuktan rahatsız olduğuna dikkati çeken Sözen, şunları söyledi:

"Bin 800 şehit, 3 binin üzerinde gazi vermiş bir camiayı tartışmak ancak şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına saygısızlığın ötesine geçmeyecektir ama bugün bu dağlarda huzurun gelmesini istemeyenler, barış ve kardeşliğin yeşermesini istemeyenler, koruculuğun kaldırılmasını istemektedirler. PKK terör örgütü koruculuktan rahatsızdır. PKK terör örgütünün siyasi uzantısı koruculuktan rahatsızdır. Çünkü onlar biliyorlar ki, koruculuk var olduğu müddetçe bu dağlarda dolaşma imkanı bulmayacak, burada siyasi fikirlerine zemin bulamayacaklar."

Kur'an tilavetinin yapıldığı programda, dernek binası dualarla açıldı.
Kaynak: AA