Savaş, CHP Yönetimine Hakaret İddialarını Sordu

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş: 'CHP il yönetimine şimdi açıkça soruyorum. Savcılığa intikal eden Efeler CHP İlçe Başkanı Polat Bora İçel'in sosyal medyadaki küfür dolu paylaşımlarını savunuyor musunuz savunmuyor musunuz'

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, CHP Aydın il yönetimine, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu işlediği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Efeler CHP İlçe Başkanı Polat Bora İçel'in mesajlarını savunup savunmadıklarını sordu.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, Efeler CHP İlçe Başkanı Polat Bora İçel hakkında sosyal medya hesabındaki paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını ve gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığını hatırlattı.

CHP il yönetiminin bu konuda sessiz kaldığını ve konuyu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun maruz kaldığı bir hakaret olayına kendisinin tepkisiz kaldığı yönünde eleştirilerle saptırmaya çalıştığını ileri süren Savaş, şunları kaydetti:

"Sayın Çerçioğlu'na edilen hakaretlerde sessiz kaldığım yönünde bir algı operasyonuna girişerek tamamen yalandan ibaret beyanlarda bulundular ve kamuoyunu yine kandırma çabasındalar. Bırakın bir bayana, hiç kimseye küfür edilemez. Bunu asla tasvip etmiyoruz diyerek canlı yayında yaşananları çok açık bir dille kınadım.

CHP il yönetimine şimdi açıkça soruyorum. Savcılığa intikal eden Efeler CHP İlçe Başkanı Polat Bora İçel'in sosyal medyadaki küfür dolu paylaşımlarını savunuyor musunuz savunmuyor musunuz? Çıkın bunu açıklayın, kadınlarımıza, kızlarımıza... Kamuoyu da olanı biteni, nerede durduğunuzu daha net şekilde görsün. Suç ortada, sosyal medyadaki yazışmalar ve basına yansıyan haberler alenen ortada. Biz de haddini bilmeyene yasalar çerçevesinde gereğini yapıyoruz. Takkeleri düştü kelleri göründü. Milleti kandırma çabalarından vazgeçsinler artık."

Kaynak: AA