İzmitli Öğrenciler Bisiklet Sahibi Olmaya Devam Ediyor

İzmit Belediyesi tarafından başlatılan Haydi Okula Projesi kapsamında 670 öğrenci daha İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla düzenlenen törende bisikletlerine kavuştu.

İzmitli Öğrenciler Bisiklet Sahibi Olmaya Devam Ediyor
İzmit Belediyesi’nin Haydi Okula Projesi kapsamında 670 öğrenciye daha bisikletleri teslim edildi. Doğu Kışla’daki kapalı pazar alanında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, AK Parti İzmit İlçe yöneticileri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Törende Atatürk Ortaokulu, Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, Şehit Selçuk Gökdağ Orta Okulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ve İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bisikletlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Makamlar gelip geçicidir önemli olan güzel hizmetler yapmaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren okullarımıza hep destek verdik. İzmit Belediyesi olarak çocuklarımıza hep öncelik tanıdık. Projelerimizle çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Çocuk Hakları Okulu, çocuk hakları masasını ilk biz açtık. Bu projemiz Türkiye’ye model oldu. Bisiklet herkesi mutlu eden bir araçtır. Benim hiç bisikletim olmadı, hep hayalimdi. Gelişmiş bütün şehirlerde araçtan çok bisiklet var. Biz de 2012 yılından beri bisiklet dağıtıyoruz. Bisiklet öğrenmek isteyenler için Yahya Kaptan’da bisiklet eğitim pistimiz, bisiklet yollarımız var. Bisiklet, yarınlar için gerekli. Yarın çocuklarımız büyüdüğü zaman kendi çocuklarına bisikleti öğretecek” dedi.

“Bizim atalarımız, komutanlarımız, padişahlarımız ilimi fenni hep önde tuttular” diye konuşan Doğan, “İlimi fenni daha çok kullanacağız, daha çok çalışacağız. Çocuklarımızı daha iyi yetiştireceğiz. Ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz yavrularımızı yetiştirdiği için anne babalara minnettarız. Çağdaş uygarlıklar mücadelesinde önce sağlıklı ve eğitimli nesillerle olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göreve geldiğinde eğitimin bütçesini arttırdı. Ülkenin geleceği için, bu mutluluk tablosu için bu projeyi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.
Kaynak: İHA