Vali Kalkancı İçin Veda Yemeği Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı onuruna veda yemeği düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Toplantı Salonu'ndaki veda yemeğinde Vali Kalkancı ve eşi Yasemin Kalkancı gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Vali Kalkancı'nın Adıyaman için çok çalıştığını, emek verdiğini, kendisinin çözülemez denilen bir çok konuyu çözdüğünü belirtti.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise mülkü idare amirleri olarak, devlet ciddiyeti, duruşu, sorunlara karşı çözümcül yaklaşımı, özverisi ve gayreti ile Vali Kalkancı ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da "Memlekette bazı yalaka kesimler vardı. Her gelen valiye 'baba, baba' derlerdi. Nurullah valim geldi ve bu yalaka kesime yüz vermedi. Onlar valiliğe gelemez oldu. Valimiz hiçbir şekilde esnek olmayan, kıvırmayan dümdüz bir insandır. Adam gibi bir adamdır. Makamına değer katan, iyi bir dosttur.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Muhammet Fatih Toprak da Nurullah Naci Kalkancı'nın kente önemli katkıları ve hizmetlerinin olduğunu söyledi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise konuşmasında şunları söyledi:

"Adıyaman'da iyi ve zor günlerimiz oldu. Geldiğimizde tütün problemiyle karşılaştık. Samsat depremiyle uğraştık. Birtakım terör gibi üzücü olaylar oldu onlarla uğraştık. Adıyaman'ın misafirliği çok güzel. Adıyaman'ın daha fazla gelişmesi için hep birlikte daha fazla çalışmak gerekiyor. Herkes hakkını helal etsin. Ben hakkımı helal ediyorum."

Konuşmaların ardından Kalkancı'ya çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli plaketler verildi.

Kaynak: AA