Sevgi Evleri'nde Kalan Çocuklar Eğlendi

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar için eğlence programı düzenledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklama göre, kentteki bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yavuz ile eşi Selda Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile eşi Münire Tekintaş, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten'in eşi Nilgün Erten, vali yardımcıları, kaymakam ve daire müdürlerinin eşleri ve çocuklar katıldı.

Çocuklarla yakından ilgilenen konuklar, sohbet ettikleri çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Seddar Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, son 16 yıldır özellikle sosyal politikalar alanında devrim niteliğinde değişiklikler meydana getirdiğini söyledi.

Her insanın ihtiyaç duyduğu şeyin, sevgi ve şefkat olduğunu vurgulayan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplum olarak sevgi ve şefkat açığımızı süratle kapatmamız, başta en yakınlarımız olmak üzere bütün insanlara, canlıya cansıza da şefkat ve sevgi göstermemiz herhalde en önemli hususlardan bir tanesidir. Bugün bu organizasyonun yapılmasında temel amaç budur. Benim bütün çalışmalarımda destek olan kıymetli eşim ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok kıymetli eşi ile birlikte bu defa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle bu organizasyonu yapıyoruz. Bu anlamda önemli işbirliği olduğunu düşünüyorum. Kıymetli eşime, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok kıymetli eşine çok teşekkür ediyorum."

Öteden bu yana ortak aklı, birlikte yönetim ve istişare kültürünü fevkalade önemsediklerini anlatan Yavuz, "Şehrimizde bu ortak hareket tarzının bir hayat tarzı olarak benimsenmesini istiyoruz. Biz, sizlerin yanınızdayız. Devletimiz sizlerin yanınızda." diye konuştu.

Yavuz, kurum çalışanlarına da seslenerek, "Çocuklarımıza emek veren çalışanlarımız, sadece bir iş gibi görmeyin. Bir gönül işi, bir gönül kazanma, dua alma niyetiyle yapın." ifadelerini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Yediyıldız ise, çocukların ve gençlerin, iyi yetiştirilmesi, iyi eğitilmesi ve iyi yönlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Etkinliğin organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yediyıldız, "Bu şefkat projesidir. Bu tür sosyal projelerin, etkinliklerin, gelecekte yaygın hale getirilmesi, kardeşlik, birlik tablolarının daha çok oluşturulması geleceğimiz için çok önemli." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tekintaş da, "Siz kıymetli evlatlarımızın hiçbir eksiği kalmasın istiyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmeye hazırız. Evlatlar olmadan gelecek olmuyor. Neslimiz olmadan da bu ülkeyi geleceğe emanet edemiyoruz. Bugün sizlerle olmaktan onur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Çocuklarla birlikte pasta kesilen etkinlikte, çocuklar oyunlar oynadı, müzik eşliğinde dans etti.

Kaynak: AA