Garzan'a Yapılacak Sulama Kanalı

Garzan Kozluk sulama kanalının daha işlevsel biçimde kullanılabilmesi için Kurtalan ilçesinde çiftçilerle toplantı yapıldı.

Kurtalan Kaymakamlığı ile Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğünün koordinesinde Garzan Kozluk Sulama kanalının daha işlevsel biçimde kullanılabilmesi için çiftçilerle yapılan toplantıda bir araya gelindi.

Kurtalan Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam İhsan Emre Aydın, arazilere temiz ve verimli su sağlanması, suyun arazilere ulaştırılması, hatların bakımı gibi görevlerin yerine getirilmesi, kaçak hatlarla su kullanmama konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, muhtarlardan sulama kanalına sahip çıkmalarını istedi.

DSİ 10. Bölge İşletme Şube Müdürü Yaşar Ceylan ise, sulama kanalından kaçak hat çekenler hakkında işlem başlatılacağını aktararak, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemlerde suyun düzenli bir şekilde verilebilmesi için kanaldan kaçak hatların çekilmesine engel olmamız gerekiyor. Herkes arazilerini zamanında sulayarak kimsenin hakkına girmemeli. Görevlilerin rahat çalışmasını sağlayarak, su hizmet bedelinin mevzuata uygun şekilde ödenmesini yaparak hattan daha verimli şekilde faydalanabiliriz."

Toplantı, muhtar ve çiftçilerin talep ile sorunları dinlenmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA