Erzincan, Müzesine Kavuşuyor

Erzincan Valiliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde daha önce Ordu Caddesi üzerinde üniversiteye ait sanat galerisi olarak kullanılan bina, müzeye çevriliyor.

Erzincan, Müzesine Kavuşuyor
Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın girişimleri ile Erzincan’a bir müze kazandırılıyor. Erzincan Valiliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi arasında ortak alanların kullanılmasına yönelik imzalanan protokol çerçevesinde üniversiteye ait sanat galerisi olarak kullanılan bina, müzeye dönüştürülüyor. Tadilat çalışmalarının devam ettiği binada incelemelerde bulunan Vali Arslantaş, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gelinen nokta hakkında açıklamada bulunan Vali Arslantaş, önümüzdeki yaz mevsiminde müzenin faaliyete geçmesinin beklendiğini söyledi.

Açıklamasını sürdüren Vali Arslantaş, “Erzincan’ımız müzesi olmayan birkaç ilden bir tanesi. Türkiye’de müzesi olmayan 3 il var. Bunlardan bir tanesi de Erzincan. 2017 yılı içerisinde Erzincan’ın bu eksikliğini gidermek için bir çalışma başlattık. Üniversitemizle ortak alanların birlikte kullanımına dair bir protokol imzaladık. Burası daha önce üniversitenin sanat galerisi idi. Çokta aktif olarak kullanılmayan bir yerdi. 2017 yılı içerisinde yaptığımız protokol ile burayı valilik olarak devraldık. Kültür Müdürlüğüne müze yapılmak üzere tahsis ettik. Önce binanın müze haline getirilebilmesi için bir röleve hazırlattık. 2017 yılının 12. Ayında projeyi aldık. 2018 yılı içerisinde ihale işlemlerini bitirdik. 3 milyon 990 bin TL bedelle binanın müze haline getirilmesi işini ihale ettik. 2019 yılının yaz aylarının sonunda da müzemizi açacağımızı tahmin ediyoruz. 536 tane eserimiz, 5 ayrı sergi salonunda sergilenebildiği bir müze binasına kavuşmuş olacak Erzincan’ımız. Hayırlı uğurlu olsun. Şuan da Kültür Müdürlüğü binasının içerisinde müze dediğimiz kısım ile elimizdeki eserleri sergilemeye yetmiyor. Elimizde Erzincan’ımızı, Erzincan’ımızın kadim tarihini anlatan ilk çağlardan itibaren Erzincan’da yaşayan insanlara ait o kadar önemli eserler var ki hem bunları sergileyeceğiz. Hem de il dışında ki eserlerimizi Anadolu Medeniyetler Müzesinde Altıntepe’den çıkma eserlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunların bir envanterini çıkardık. Hangilerini getirtebiliriz bu yönde çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA