Dağ Kadrosundan İstanbul'a Gelen 5 PKK'lı Yakalandı

İstanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgütün dağ kadrosundan kente gelen 5 terörist yakalandı.

Dağ Kadrosundan İstanbul'a Gelen 5 PKK'lı Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, terör örgütlerine yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda harekete geçti. PKK/KCK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDGH) mensup oldukları ve örgütün dağ kadrosuna katılarak kırsal alanda faaliyet gösterdikten sonra eylem için yeniden İstanbul’a geldikleri belirlenen 9 kişiyi tespit eden terör polisi, yapılan takibin ardından bu sabah çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Sabaha karşı yapılan operasyonlarda, aynı örgütün Tunceli kırsalında öldürülen üyelerinin üzerinden adları çıkan 5 PKK’lı yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan 5 kişi, İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürülerek sorguya alındı. Örgüt üyelerinin gizlendikleri adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve eylem talimatı içeren örgütsel doküman da ele geçirildi. PKK’nın gençlik kanadına mensup 5 örgüt üyesinin polisteki sorguları devam ediyor.

(Sadık Kahraman/İHA)
Kaynak: İHA