Üreticilere Akdeniz Meyve Sineği Uyarısı

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Akdeniz meyve sineğine karşı 3-6 ve 13-15 Kasım'da, iki kez toplu ilaçlama yapmaları konusunda üreticileri uyardı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının Akdeniz meyve sineği ile mücadele konusunda yayımladığı genelge doğrultusunda, kent genelindeki narenciye bahçelerinde 16-20 Temmuz, 30 Temmuz-2 Ağustos, 13-16 Ağustos ve 27-30 Ağustos'ta zorunlu olarak toplu ilaçlamalar yapıldığını anımsattı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu bu zararlıya karşı yeniden bir ilaçlama yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

- Hava sıcaklıkları düşene kadar sürecek

"Tarım ve Orman Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, turunçgiller başta olmak üzere birçok meyve çeşidinde zarara yol açan Akdeniz meyve sineğine karşı, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 3-6 ve 13-15 Kasım'da, iki kez daha toplu ilaçlama yapılması gerekiyor. Narenciye çeşitleri ile nar, hurma, kayısı, nektarin ve şeftali gibi ürünlerin yetiştirildiği bahçelerde, üreticilerimizin, belirtilen tarihlerde ilaçlama yapmaları son derece önemli. Bu zararlıyla mücadele, hava sıcaklığı 16 derecenin altına düşene kadar sürecek."

Doğan, ilaçlamanın yöntemi hakkında da bilgi vererek, üreticilere yönelik kültürel, biyoteknik ve kimyasal mücadele konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve ilaç desteği sağladıklarını da aktardı.

Kaynak: AA